Ajoita kulutus ➔ säästä!
Fortum
Tuote Duo 24kk
Sähkön hinta 8.49 snt/kWh
±kulutusvaikutus
Kuukausimaksu 3.99 €/kk
Tuotantotapa ♻️ CO2-vapaa
14 vuorokauden peruutusoikeus
Selkeä ja läpinäkyvä hinnoittelu
Myyjänvaihdossa vanha sopimus irtisanotaan puolestasi
Suomen suurin energiayhtiö

small-check-mark Kulutusvaikutuksen etu: Ajoittamalla sähkönkulutuksesi edullisille tunneille, voit vaikuttaa merkittävästi laskusi loppusummaan. Kulutusta ajoittamalla säästät!

small-check-mark Vakaa ja ennustettava: Fortum Duo yhdistää määräaikaisen sopimuksen tuoman hinnan vakauden ja pörssisähkön hinnan vaihtelun säästöpotentiaalin.

Lisätiedot

Kuinka suuri on kulutusvaikutus?

Esimerkiksi Oomin mukaan kulutusvaikutuksen keskiarvo on ollut +1,15 c/kWh (alv 24 %): Asiakkaista 67 %:lla kulutusvaikutus on -1,5 … +3,7 c/kWh välissä. Asiakkaista 95 %:lla kulutusvaikutus on -4,1 … +6,3 c/kWh (alv 24 %) välissä.  Otanta Oomin asiakaskannasta. Mitä enemmän pystyt ajoittamaan sähkön kulutusta edullisiin ajankohtiin, sitä enemmän säästät!

Mitä tarkoittaa kulutusvaikutus ja onko siinä eroa sähköyhtiöiden välillä?

Oma henkilökohtainen käyttöpaikkakohtainen kulutusvaikutus muodostuu siitä, miten kulutuksesi ajoittuu edullisten ja kalliiden tuntien välillä per kalenterikuukausi. Kulutusvaikutus tarkoittaa asiakkaan kulutuksella painotetun keskihinnan ja pörssisähkön keskihinnan erotusta kalenterikuukauden aikana. Mikäli olet ajoittanut sähkönkäyttösi edullisille tunneille, se laskee energiamaksuasi ja vastaavasti jos käyttösi keskittyy kalliimman hinnan tunneille, se nostaa energiamaksuasi. Kulutusvaikutuksesta voidaan puhua myös esimerkiksi nimellä käyttövaikutus, ja kaikki sähköyhtiöt Suomessa laskevat sen samalla tavalla, riippumatta siitä millaisia kulutusvaikutuksen vaihteluvälejä sähköyhtiöt internet-sivuillaan esittävät.

Tilaamisen jälkeen sopimuksella on kuluttajansuojalain mukainen 14 vuorokauden peruuttamisoikeus. Sopimuksen perumisesta tulee ilmoittaa sähköyhtiön asiakaspalveluun.