Sähköfutuurien hinta helmikuussa 2024: 8.43 snt/kWh

Ennustettu sähkön hinta Suomessa on helmikuussa 2024: 8.43 snt/kWh Nasdaq OMX edellisen päivän sähköfutuurien hinnan päätöskurssien perusteella. Mukana hinnassa on Alv 24%. Voit tarkastella sähkön tulevaa hintakehitystä alla olevasta kuvaajasta.


Systeemihinta- ja aluehintafutuurien arvo, snt/kWh

Kuukausi

Yllä oleva kuvaaja esittää systeemihintafutuurien (Pohjoismaat) ja aluehintaerofutuurien (Suomi) hinnan per kuukausi, mukana Alv 24%. Sähköyhtiöiden tekemä sähkön hinnan suojaus tapahtuu tyypillisesti ostamalla sekä systeemihinta-tuotetta (pohjoismaisen hinnan keskiarvo) että aluehintaero-tuotetta (Suomen sähkönhinnan ero systeemihintaan). Esimerkiksi näiden summa on helmikuussa 2024: 8.43 snt/kWh . Futuurien hinnat ovat kuvaajassa edellisen päivän päätöskurssin mukaisia. Löydät ne myös suoraa sivulta http://www.nasdaqomx.com/commodities/market-prices/history. Hinnoissa ei ole Nasdaqin sivuilla arvolisäveroa 24%. Kuvaajan arvoissa arvolisävero on lisätty. ENO-nimellä alkavat futuurit kuvaavat systeemihintaa, ja SYHEL-nimellä alkavat futuurit Suomen aluehintaeroa. Futuurin nimen lopussa on lyhenne, joka kuvaa aikaväliä miltä futuuri suojaa sähkön hinnan päivittäistä keskiarvoa (kuukausi, kvartaali tai vuosi).

Haluatko ymmärtää mitä määräaikaisten sopimuksien hinnat ovat tulevaisuudessa futuurien perusteella ? Entä kannattaako nyt valita pörssisähkö? Katso vertaa-kilpailuttajat.fi Hintaennuste.


Löydä halvin määräaikainen sähkösopimus 6 eri sähkön hintavertailu sivuston perusteella vertailustamme (linkki)! Tällä hetkellä halvin on Uusimaa, 3000 kWh/vuosi valinnoilla Helen 24kk määräaikainen, energia 7.32 snt/kWh, perusmaksu 3.99 €/kk. Halvin hinta
Alta näät myös historiallisen tilanteen 2.11.2022:

Systeemihinta- ja aluehintafutuurien arvo, snt/kWh