Halvin 12kk sähkösopimus – Vertaa 6 hintavertailu sivua

Halvin 12kk sähkösopimus 2024 – vertaa 6 eri sähkön kilpailutus sivustoa. Mukana vertailussa on Energiaviraston sähkön kilpailutus. Lue myös onko 1 vuoden sähkösopimus sinulle paras vaihtoehto!

Valinnat

small-check-mark Vertaa 6 hintavertailusivua

small-check-mark Mukana Energiaviraston vertailu

small-check-mark Yli 500 000 käyttäjää

Päivitetty tänään 18.7.2024 klo 4

12kk sähkösopimus hintaennuste

Tulevaisuudessa kiinteä sähkön hinta on 08-2024 alkavalla 12kk sähkösopimuksella 6.57 snt/kWh, 11-2024 alkavalla 6.68 snt/kWh, 02-2025 alkavalla 6.48 snt/kWh per kuukausi futuurien hintojen perusteella. Laskenta on tehty 2024-07-17 Nasdaq OMX päätöskurssien perusteella. Sähkön futuurihintojen perusteella 12 kk sähkösopimuksen hinnan ennustetaan siis laskevan tulevaisuudessa. Lue myös koko sähkön hintakehitys arvio, jossa on mukana myös esimerkiksi 24kk sähkösopimuksen hintaennuste ja pörssisähkön hintaennuste. Sähköyhtiöt suojaavat 1 vuoden määräaikaiset ja kiinteän hinnan sähkösopimukset ostamalla futuureita pohjoismaiselta Nasdaq OMX markkinalta. Futuurien hinnat antavat yhden parhaista arvioista siitä, mikä on 12kk sähkösopimuksen hintakehitys sillä sähköfutuureilla käyvät aktiivista kauppaa sekä sähkön myyjät että tuottajat suurilla volyymeilla. Futuurit suojaavat sähkön myyjiä ja ostajia sähkön hinnan vaihteluilta tulevaisuudessa.

Miksi 12 kuukauden sopimus on eri hintainen kuin 24 kuukauden sopimus?

Yhden ja kahden vuoden sähkösopimuksen hintaero johtuu yleensä markkinoiden odotuksista. Toisinaan kahden vuoden sopimus voi olla halvempi, kun taas toisinaan yhden vuoden sopimus voi olla edullisempi.

12kk sähkö kilpailutus ja hintavertailu, top 3 edullisin 12kk sähkösopimus:

1. ⚡ Helen 12kk 8.17 snt/kWh + 2.99 €/kk
2.Lumme Energia 12kk 8.07 snt/kWh + 3.99 €/kk
3.Väre 12kk 8.06 snt/kWh + 3.98 €/kk
Päivitetty tänään 18.7.2024 klo 4

Top 3 edullisin 12kk sähkösopimus kustannusten vertailu:

 1. Helen 12kk määräaikainen, energia 8.17 snt/kWh, perusmaksu 2.99 €/kk. Halvin hinta
 2. Lumme Energia 12kk määräaikainen, energia 8.07 snt/kWh, perusmaksu 3.99 €/kk. +9 € (+3%)
 3. Väre 12kk määräaikainen, energia 8.06 snt/kWh, perusmaksu 3.98 €/kk. +9 € (+3%)

Lähde: 6 eri sähkön hintavertailu sivustoa, Uusimaa, 3000 kWh/vuosi


Mikä on 12 kuukauden sähkösopimus?

1 vuoden sähkösopimuksessa asiakas sitoutuu ostamaan sähköä tietyn sähköntoimittajan kanssa kiinteään hintaan 12 kuukauden ajanjakson ajan. Tämä sopimus tarjoaa kuluttajille hintavakautta tietyn ajanjakson ajaksi, mikä voi olla houkuttelevaa erityisesti markkinoiden hintavaihteluiden aikana.

 • Ei pitkää sitoutumisaikaa
 • Sopimuksen hinta tai ehdot eivät muutu sopimuskauden aikana

Näin 1 vuoden sähkösopimuksen hinta muodostuu

Täysin kiinteän 12 kk sähkön hinta koostuu sähköenergian hinnasta ja kiinteästä perusmaksusta:

 • Sähköenergian osuus, eli itse sähkön hinta, määräytyy kulutuksen perusteella ja saadaan kertomalla sähkön kulutus kiinteällä sähkösopimuksessa ilmoitetulla sähkön hinnalla.
 • Perusmaksu on kiinteä kuukausittainen maksu, joka ei riipu kulutuksestasi. Jos kulutuksesi on pieni, kiinnitä huomiota perusmaksuun ja mahdollisiin tarjouksiin.

Sekä sähköenergian hinnassa että perusmaksun hinnassa on aina mukana arvolisävero 24% kun vertailet kuluttajana 12kk määräaikaisten sähkösopimuksien hintoja.

Lisäksi maksat aina sähkön siirrosta erikseen. Siirtopalvelu sisältää sähkön toimituksen kotiin ja sähköverkkojen ylläpidon. Sähkön siirron hintaa ei voi kilpailuttaa. Siirtopalvelu ostetaan käyttöpaikkasi sähköverkkojen ylläpitäjältä.

12kk määräaikainen sähkösopimus kulutusvaikutuksella

12 kk määräaikainen sähkösopimus kulutusvaikutuksella vastaa täysin kiinteää 12kk määräaikaista sopimusta, mutta erona on kulutusvaikutus, joka muodostuu siitä, miten kulutuksesi ajoittuu edullisimmille ja kalliimmille tunneille per kalenterikuukausi. Kulutusvaikutus tarkoittaa asiakkaan kulutuksella painotetun keskihinnan ja pörssisähkön keskihinnan erotusta kalenterikuukauden aikana. Esimerkiksi Oomin mukaan kulutusvaikutuksen keskiarvo on ollut +1,15 c/kWh (alv 24 %): Asiakkaista 67 %:lla kulutusvaikutus on -1,5 … +3,7 c/kWh välissä. Asiakkaista 95 %:lla kulutusvaikutus on -4,1 … +6,3 c/kWh (alv 24 %) välissä.  Otanta Oomin asiakaskannasta.

Kulutusvaikutuksesta voidaan puhua myös esimerkiksi nimellä käyttövaikutus, ja kaikki sähköyhtiöt Suomessa laskevat sen samalla tavalla, riippumatta siitä millaisia kulutusvaikutuksen vaihteluvälejä sähköyhtiöt internet-sivuillaan esittävät.

Haluatko lukea onko pörssisähkö sinulle parempi vaihtoehto kuin 12kk sähkösopimus kulutusvaikutuksella? Lue: Milloin kannattaa valita pörssisähkö?

Vertaa 1 vuoden sähkösopimuksia

Koska sähkön hinta vaihtelee nykyään tiheästi, ovat 12 kuukauden sopimukset suosittuja.

Sopimusten väliset hintaerot voivat olla suuria. Eri sähköyhtiöt arvioivat hintariskejä eri tavoin ja päivittävät hintojaan eri aikoina. Siksi yksi 12 kuukauden sähkösopimus voi olla merkittävästi toista halvempi.

Ainoastaan vertailemalla ja kilpailuttamalla eri sähköyhtiöt voit löytää edullisimman ja sopivimman vuoden mittaisen sähkösopimuksen.

Milloin kannattaa valita 12kk sähkösopimus?

Monille 12 kuukauden sähkösopimus on hyvä vaihtoehto. Jos kahden vuoden sopimus tuntuu liian pitkältä sitoutumiselta, mutta haluat silti hintavakautta, voi vuoden sopimus olla sopiva valinta.

On hyvä muistaa, että ennen 2021 syksyä kukaan ei tiennyt siitä miten sähkön hinta alkoi nousta 2021 lopusta alkaen. 2021 alkupuolella määräaikaisen sopimuksen tehnyt on voinut onnitella itseään. Sähkön hinta on hintaennusteemme mukaan laskemassa pitkällä aikavälillä, ja täten sähkön hinnan merkitys osana kaikkia talouden kuluja tulee kokoajan pienenemään. Ennen kuin sähkönhinta futuurien mukaan laskee enemmän 2025 eteenpäin, voi olla kuitenkin fiksua suojautua riskeiltä oman talouden menojen osalta valitsemalla 12kk sähkösopimus.

Mistä löytyy halvin 12 kuukauden sähkösopimus?

Halvin 12kk sähkö löytyy vertaamalla ja kilpailuttamalla sähköyhtiöt. Sivustomme vertaa 6 eri sähkön kilpailutus sivustoa. Mukana vertailussa on myös Energiaviraston sähkön kilpailutus. Täten sähkön kilpailutus kertoo aina Suomen halvimman 12kk sähkösopimuksen hinnan.

small-check-mark Vertaa 6 hintavertailu sivua 1 minuutissa

small-check-mark Mukana vertailussa Energiaviraston kilpailutus


Miten valitsen parhaan 12kk sähkösopimuksen?

 • Valitse halvin hinta € / vuosi 1 vuoden sopimusjaksolle. Hintaan on laskettu yhteen perusmaksu + energiamaksu + mahdolliset alennukset perusmaksusta ensimmäisille kuukausille jakaen ne sopimuksen 12 kuukauden määräaikaisuuden kestolle tasan joka kuukaudelle. Jotkut hintavertailu-sivustot ilmoittavat perusmaksuja harhaanjohtavasti, tämän sivuston sähkön hintavertailussa alennukset on jaettu tasan koko 12 kk sähkösopimuksen määräaikaisuuden kestolle.
 • Ota huomioon € kulutusvaikutus. Osassa 12kk määräaikaisia kiinteitä sopimuksia pitää huomioida kulutusvaikutus. Kulutusvaikutus tarkoittaa asiakkaan kulutuksella painotetun keskihinnan ja pörssisähkön keskihinnan erotusta kalenterikuukauden aikana. Voit lukea tästä lisää kulutusvaikutuksesta.
 • Asiakaspalvelun nopeus. Mahdollisuudet olla yhteydessä asiakaspalveluun mahdollisimman nopeasti, erityisesti jos muutat 12kk sähkösopimuksen voimassaoloaikana.
 • Omistajan vakaus. Hyvä omistaja pienentää riskiä virheellisestä laskutuksesta tai konkurssin osalta.
 • Sähkön alkuperän vaikutus ympäristöön 1 vuoden sähkösopimuksen sopimusjakson ajan.

12kk kiinteä sähkö, top 3 halvin 12kk kiinteä sähkösopimus:

1. ⚡ Helen 12kk 8.17 snt/kWh + 2.99 €/kk
2.Lumme Energia 12kk 8.07 snt/kWh + 3.99 €/kk
3.Väre 12kk 8.06 snt/kWh + 3.98 €/kk
Päivitetty tänään 18.7.2024 klo 4

1 vuoden sähkösopimus, top 3 halvin 1 vuoden sähkö:

 1. Helen 12kk määräaikainen, energia 8.17 snt/kWh, perusmaksu 2.99 €/kk. Halvin hinta
 2. Lumme Energia 12kk määräaikainen, energia 8.07 snt/kWh, perusmaksu 3.99 €/kk. +9 € (+3%)
 3. Väre 12kk määräaikainen, energia 8.06 snt/kWh, perusmaksu 3.98 €/kk. +9 € (+3%)

Lähde: 6 eri sähkön hintavertailu sivustoa, Uusimaa, 3000 kWh/vuosi