Liittymätarjoukset 2024

Halvin liittymätarjous 2024 vertaamalla kaikki operaattorit! Lue myös Moi 5G ja 4G netin nopeustutkimus 2024. Meiltä löydät viimeisimmät liittymätarjoukset ja erikoisedut Suomen suurimmilta operaattoreilta.

Liittymätarjous, top 3 halvin puhelinliittymä netillä:

1. Moi 4G 150Mbit15 €/kk + 0,055 €/min tai max 4 €/kk
2. Telia 4G Rajaton 100Mbit23 €/kk + 0 €/min
3. Moi 4G Rajaton 300Mbit22 €/kk + 0,055 €/min tai max 4 €/kk

Kaupan päälle 50 € laite-etuseteli

Telia 4G Rajaton 200Mbit
27,99 €/kk

Telia

Mobiililaajakaista etuhintaan

alk. 9,99 €/kk

Moi

Ei sitoutumista

Moi 4G 150Mbit/s
15 €/kk


Liittymätarjous, halvin puhelinliittymä ilman nettiä:

1. Moi 4G 150Mbit15 €/kk + 0,055 €/min tai max 4 €/kk
2. Telia 4G Rajaton 5Mbit16 €/kk + 0,07 €/min
3. Elisa 4G Rajaton 5Mbit16 €/kk + 0,07 €/min
4. Dna 4G Rajaton 10Mbit20 €/kk + 0,07 €/min
Moi

Uutta! Saat Moi liittymätarjouksesta S-Bonusta

Moi Laitenetti
4 €/kkPuhelinliittymä tarjousten vertailu
Liittymätarjous operaattorin mukaan

Moi liittymätarjous

Telia liittymätarjous

Elisa liittymätarjous

 • Elisa 4G Rajaton 5Mbit 16 €/kk + 0,07 €/min
 • Elisa 5G Rajaton 300Mbit 34 €/kk + 0 €/min
 • Elisa 5G Rajaton 1000Mbit 50 €/kk + 0 €/min

DNA liittymätarjous

 • DNA 4G Rajaton 10Mbit 20 €/kk + 0,07 €/min
 • DNA 5G Rajaton 400Mbit 33 €/kk + 0 €/min
 • DNA 5G Rajaton 600Mbit 37 €/kk + 0 €/min
 • DNA 5G Rajaton 1000Mbit 50 €/kk + 0 €/min

Millä operaattorilla on halvin liittymätarjous?

Suomalaiset puhelinliittymämarkkinat tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja, ja suosituimmat operaattorit, kuten Telia, DNA, Elisa, Saunalahti ja Moi Mobiili, kilpailevat voimakkaasti asiakkaista. Parhaan liittymätarjouksen löytäminen riippuu useista tekijöistä, kuten omista tarpeista ja siitä, oletko uusi vai nykyinen asiakas. Telia, DNA ja Elisa Saunalahti tarjoavat usein alennettuja tarjouksia uusille asiakkaille, kun taas Moi Mobiili erottuu yksinkertaisella hinnoittelullaan. On tärkeää arvioida oma käyttötarve ja vertailla tarjouksia ennen päätöksen tekemistä.

Liittymätarjoukset ja niiden erilaiset muodot

Puhelinliittymä tarjouksien vertailussa kannattaa huomioida erityisesti puhe- ja viestintäpaketit, datan määrä, alennukset ja tarjousjakson pituus. Alla on listattu liittymä tarjoustyyppejä, jotka auttavat sinua vertailemaan eri puhelinliittymiä ja valitsemaan halvimman puhelinliittymä tarjouksen:

Puhe- ja viestipaketti tarjoukset

Tarjouksen valinnassa kannattaa huomioida miten paljon puhut puhelimessa. Tarvitsetko rajoittamattoman puheen tai riittääkö tietty määrä puheaikaa? Tekstiviestipaketti voi olla myös hyödyllinen, jos lähetät paljon viestejä. Monissa rajattomissa liittymätarjouksissa on rajoittamaton määrä puheluita ja tekstiviestejä kotimaassa liittymäpaketin hinnalla.

Lähes kaikissa puhelinliittymissä on nykyään netti, mutta sitä ei ole pakko käyttää. Siksi Moi Rento tarjoaa hyvän liittymätarjouksen: puhelut maksavat vain 0,055 euroa minuutilta ja viestit 0,055 euroa kappaleelta, mutta kuitenkin yhteensä enintään 4 euroa kuukaudessa. Tämä pätee sekä Suomeen että muihin EU-maihin. Esimerkiksi kaikissa Moi liittymissä Puhe ja SMS maksaa enintään 4 €/kk.

Tarjoukset liittymän netin nopeudesta

Kuinka nopean netin tarvitset liittymään? Riittääkö esimerkiksi 4G liittymätarjous vai tarvitsetko 5G liittymätarjouksen? Netflix suosittelee, että 4K-laatuisen sisällön sujuvaan toistoon tarvitaan vähintään 15 Mbit/s tai nopeampaa internet-yhteyttä. 100 Mbit/s on riittävä normaaliin selailuun, WhatsApp-puheluihin ja -viesteihin, elokuvien ja sarjojen katseluun sekä pelaamiseen verkossa. Ero 100 Mbit/s ja 200 Mbit/s nopeuksien välillä ei välttämättä ole merkittävä, ja on suositeltavaa kokeilla ensin hitaampaa yhteyttä ja päivittää tarvittaessa nopeampaan.

Tarjoukset liittymän datan määrästä

Kuinka paljon dataa tarvitset kuukaudessa? Tarkista paljonko data maksaa puhelinliittymä tarjouksessa tai kuinka iso on liittymätarjouksen datapaketti. Myös rajoittamaton liittymätarjous voi olla hyvä jos katsot paljon videoita tai sarjoja mobiilinetillä.

Voit verrata omaa datan määrän tarvetta liittymässäsi vertaamalla esimerkiksi Netflixin tarjoamaan neljään mobiilidatan käyttöasetukseen:

 1. Automaattinen: Netflix-sovellus valitsee asetuksen, joka tasapainottaa datan käyttöä ja videon laatua. Voit katsoa noin 4 tuntia gigatavua kohti.
 2. Vain Wi-Fi: Striimaa vain ollessasi yhteydessä Wi-Fi-verkkoon.
 3. Säästä dataa: Voit katsoa noin 6 tuntia gigatavua kohti.
 4. Maksimi data:
  • Korkein mahdollinen laatu laitteellesi ja katsomasi TV-ohjelman tai elokuvan mukaan.
  • Voi käyttää 1 gigatavua kohti 20 minuuttia tai enemmän, riippuen laitteestasi ja verkon nopeudesta.
  • Suositellaan vain, jos sinulla on rajaton datapaketti.

Voit myös selvittää miten paljon käytät dataa puhelimella nyt. Voit tutkia historiallista datan tarvetta omasta puhelimesta näin:

 • Android-puhelin: Valitse ”Yhteydet” –> ”Datan käyttö” asetuksista
 • iPhone-puhelin: valitse ”Mobiiliverkko” tai ”Mobiilidata” asetuksista
 • Voit käyttää myös puhelimen hakutoimintoa oikean näkymän löytämiseksi.

Liittymän tarjousjakson pituus

Analysoi eri operaattoreiden hintoja ja kuukausimaksuja, kun teet vertailua puhelinliittymien välillä. Tutki erityistarjouksia, alennuksia ja niiden voimassaoloaikaa, kun arvioit eri puhelinliittymätarjouksia.

Lahjakortit, edut ja alennukset

Lahjakortit, edut ja alennukset ovat myös yleisiä houkuttimia. Operaattorit voivat tarjota asiakkaille lahjakortteja tai muita etuja, kuten alennuksia. On kuitenkin tärkeää vertailla näitä tarjouksia huolellisesti ja varmistaa, että liittymä itsessään on kilpailukykyinen.

Tarjoukset lisäpalveluista

Tutki vaihtoehtoisia lisäpalveluita, kuten ulkomaanpuheluita, roaming-palveluita, lisänumeropalveluita, MMS viestien hintaa ja muita vastaavia, kun vertaat eri puhelinliittymätarjouksia. Voit myös arvioida asiakastuen laatua ja muita mahdollisia etuja, kuten ilmaisia liittymän vaihtoja. Esimerkiksi Moin osalta voit katsoa kattavaa taulukkoamme Moi lisäpalveluista.

Keskittämistarjoukset

Valituilla operaattoreilla kuten Telialla on keskittämisalennuksia kun ostat useita liittymiä, sopimuksia tai tuotteita. Näistä tuleva hyöty kannattaa arvioida erityisesti perheissä.

Tarkista liittymätarjouksen lisämaksut ja puhelimesi yhteensopivuus

Kun vertaat puhelinliittymä tarjouksia, muista tarkistaa operaattorin maine ja asiakasarviot lukemalla arvosteluja ja kokemuksia. Varmista myös, että valitsemasi liittymä on yhteensopiva puhelimesi kanssa ja tukee tarvittavia tekniikoita, kuten 4G tai 5G. Lisäksi kiinnitä huomiota mahdollisiin lisämaksuihin, kuten aktivointi- ja SIM-korttimaksuihin, jotka saattavat olla piilokuluja liittymätarjouksessa.

Puhelinliittymän tilaaminen tarjouksen valinnan jälkeen

Alla on yleinen ohje puhelinliittymän tilaamiseen tarjouksen valinnan jälkeen:

 1. Valitse liittymätarjous: Puhelinliittymiä on erilaisia, kuten prepaid-liittymät ja kuukausimaksulliset sopimusliittymät. Valitse tarpeisiisi sopiva liittymätyyppi.
 2. Tarkista saatavuus: Varmista, että valitsemasi operaattorin palvelut ovat saatavilla alueellasi. Tämä on erityisen tärkeää maaseutualueilla.
 3. Tee tilaus: Useimmat operaattorit tarjoavat verkkosivustoillaan mahdollisuuden tilata liittymätarjouksen. Siirry operaattorin verkkosivustolle, valitse haluamasi liittymätarjous ja seuraa tilausohjeita.
 4. Valitse puhelinnumero: Voit valita uuden puhelinnumeron tai siirtää olemassa olevan numeron uuteen liittymään, jos niin haluat, osana puhelinliittymä tarjouksen tilaamista.
 5. Valitse miten puhelinliittymää laskutetaan: Osassa liittymätyyppejä voit määrittää, miten maksat liittymän kuukausimaksut. Useimmat operaattorit tarjoavat erilaisia maksutapoja, kuten suoraveloituksen tai laskutuksen sähköpostitse.
 6. Valitse miten puhelinliittymä toimitetaan: Operaattori toimittaa tilaamasi liittymän sim-kortin kotiisi kirjepostilla 1-2 arkipäivän kuluessa tai vaihtoehtoisesti esim-kortin heti sähköpostiisi. Voit myös noutaa SIM kortin halutessasi myymälästä. Operaattori lähettää tekstiviestillä tarkan päivämäärän ja kellonajan, jonka jälkeen voit ottaa uuden puhelinliittymän käyttöön.
 7. Puhelinliittymän aktivointi: Kun olet tilannut liittymän ja se on toimitettu sinulle, sinun tulee aktivoida se ohjeiden mukaisesti. Yleensä tämä tarkoittaa SIM-kortin asettamista puhelimeen ja tarvittaessa puhelimen asetusten määrittämistä. Mikäli valitsit tilauksen yhteydessä eSimin, on se toimitettu ohjeineen sähköpostiisi heti tilauksen tehtyäsi.
 8. Käytä liittymääsi: Kun liittymä on aktivoitu, voit aloittaa puheluiden soittamisen ja datan käytön.

Muista tarkistaa operaattorin tarjoamat ehdot, hinnat ja palvelut ennen liittymätarjous tilauksen tekemistä, jotta tiedät, mitä odottaa ja varmistat, että valitsemasi liittymätarjous sopii tarpeisiisi.

Liittymätarjouksen peruutusoikeus oston jälkeen

Sinulla on lakisääteinen 14 vuorokauden pituinen liittymäsopimuksen peruuttamisoikeus tarjouksen tilaamisen jälkeen, jos sopimus on tehty internetissä, operaattorin chat-kanavassa tai puhelimitse. Sinulla on yhä peruuttamisoikeus, vaikka olisit ottanut liittymän käyttöön, mutta joudut yleensä tällöin maksamaan liittymän käytöstä normaalisti, esimerkiksi osuuden liittymän kuukausimaksusta tai käytöstä aiheutuneen laskun. Lähde: Kilpailu- ja kuluttajavirasto, https://www.kkv.fi/kuluttaja-asiat/puhelin-ja-laajakaistapalvelut/liittymien-markkinointi-ja-sopimuksen-tekeminen/

Puhelinliittymä tarjous, top 3 edullisin liittymä netillä:

1. Moi 4G 150Mbit15 €/kk + 0,055 €/min tai max 4 €/kk
2. Telia 4G Rajaton 100Mbit23 €/kk + 0 €/min
3. Moi 4G Rajaton 300Mbit22 €/kk + 0,055 €/min tai max 4 €/kk


Puhelinliittymä tarjous, edullisin liittymä ilman nettiä:

1. Moi 4G 150Mbit15 €/kk + 0,055 €/min tai max 4 €/kk
2. Telia 4G Rajaton 5Mbit16 €/kk + 0,07 €/min
3. Elisa 4G Rajaton 5Mbit16 €/kk + 0,07 €/min
4. Dna 4G Rajaton 10Mbit20 €/kk + 0,07 €/min