Halvin puhelinliittymä – Vertaa hinta ja netti

Halvin puhelinliittymä vertaamalla parhaat liittymätarjoukset! Lue myös Moi 5G ja 4G netin nopeustutkimus 2024. Meiltä löydät parhaat tarjoukset Suomen suurimmilta operaattoreilta.

Liittymien kilpailutus ja hintavertailu, top 3 halvin puhelinliittymä netillä:

1. Moi 4G 150Mbit15 €/kk + 0,055 €/min tai max 4 €/kk
2. Telia 4G Rajaton 100Mbit23 €/kk + 0 €/min
3. Moi 4G Rajaton 300Mbit22 €/kk + 0,055 €/min tai max 4 €/kk

Kaupan päälle 50 € LIDL lahjakortti

Telia 4G Rajaton 200Mbit
27,99 €/kk

Telia

Mobiililaajakaista etuhintaan

alk. 14,99 €/kk

Moi

Ei sitoutumista

Moi 4G 150Mbit/s
15 €/kk


small-check-mark Uusi operaattori irtisanoo puolestasi vanhan liittymän kun numerosi siirtyy uudelle operaattorille small-check-mark 14 vuorokauden peruutusoikeus (ota yhteyttä suoraan operaattoriin) small-check-mark Ei yllätyksiä: Kaikissa Moi liittymissä Puhe ja SMS enintään 4 €/kk

S-Bonus Uusi etu: Saat Moi liittymästä S-BonustaLiittymien kilpailutus ja hintavertailu, halvin puhelinliittymä ilman nettiä:

1. Moi 4G 150Mbit15 €/kk + 0,055 €/min tai max 4 €/kk
2. Telia 4G Rajaton 5Mbit16 €/kk + 0,07 €/min
3. Elisa 4G Rajaton 5Mbit16 €/kk + 0,07 €/min
4. DNA 4G Rajaton 10Mbit20 €/kk + 0,07 €/min
Moi

Uutta! Saat Moi liittymistä S-Bonusta

Moi Laitenetti
4 €/kkLiittymävertailu ja puhelinliittymän kilpailutus
Kuinka nopean netin tarvitsen puhelinliittymään?

100 Mbit/s riittää jo netin jakamiseen tietokoneeseen ja televisioon. Netflix suosittelee 4K toistoon vähintään 15 Mbit/s tai nopeampaa nettiä.100 Mbit/s riittääkin hyvin netin selaamiseen, WhatsApp-puheluihin ja -viesteihin, elokuvien ja sarjojen katsomiseen sekä pelaamiseen. Ei ole välttämättä helppoa huomata eroa nopeuksien 100 Mbit/s ja 200 Mbit/s välillä. Kannattaa kokeilla ensin hitaammalla netillä ja päivittää nopeampaan, jos koet sitä tarvitsevasi.

Halvin puhelinliittymä ilman nettiä

Lähes kaikissa puhelinliittymissä on nykyään netti, mutta sitä ei ole pakko käyttää. Siksi Moi Rento on halvin vaihtoehto: puhelut maksavat vain 0,055 euroa minuutilta ja viestit 0,055 euroa kappaleelta, mutta kuitenkin yhteensä enintään 4 euroa kuukaudessa. Tämä pätee sekä Suomeen että muihin EU-maihin.

Miten valitaan edullisin puhelinliittymä?

Puhelinliittymien vertailussa kannattaa huomioida erityisesti puhe- ja viestintäpaketit, datan määrä, alennukset ja tarjousjakson pituus. Alla on listattu tekijöitä, jotka auttavat sinua vertailemaan eri puhelinliittymiä ja valitsemaan halvimman vaihtoehdon:

 1. Kilpailuta vuosittain:
  • Kilpailu- ja kuluttajaviraston tutkimuksen mukaan asiakkaat, jotka kilpailuttavat liittymänsä ja käyttävät liittymävertailua vuosittain tai useammin, maksavat siitä Suomessa keskimäärin 1,34 euroa kuukaudessa vähemmän. Kilpailuttamisesta saa pääsääntöisesti sitä enemmän säästöä mitä kalliimpaa liittymää kilpailuttaa. (lähde: Kilpailu- ja kuluttajavirasto)
 2. Puhe- ja viestipaketit:
  • Miten paljon puhut puhelimessa? Tarvitsetko rajoittamattoman puheen tai riittääkö tietty määrä puheaikaa?
  • Kuinka paljon viestejä lähetät? Tarvitsetko tekstiviestipaketin?
 3. Datan määrä ja netin nopeus:
  • Kuinka paljon dataa tarvitset kuukaudessa? Riittääkö esimerkiksi 4G-yhteys vai tarvitsetko 5G-yhteyden?
  • Tarkista myös, onko liittymä rajoittamaton datan suhteen tai onko siinä kuukausittainen rajoitus kun vertailet liittymätarjouksia.
 4. Alennukset ja liittymän tarjousjakson pituus:
  • Vertaile eri operaattoreiden tarjoamia hintoja ja kuukausimaksuja liittymävertailussa.
  • Tarkista erikoistarjoukset, alennukset ja kuinka pitkään ne ovat voimassa kun vertaat puhelinliittymä tarjouksia.
 5. Kattavuus:
  • Varmista, että valitsemasi operaattori tarjoaa hyvän kattavuuden alueellasi kun kilpailutat puhelinliittymän. Voit tarkistaa kattavuuskartat operaattorin verkkosivuilta.
 6. Lisäpalvelut:
  • Tutustu mahdollisiin lisäpalveluihin, kuten ulkomaanpuheluihin, roamingiin, lisänumeropalveluihin jne. osana liittymätarjousten vertailua.
  • Voit myös arvioida asiakastukea ja mahdollisia lisäetuja, kuten ilmaiset liittymän vaihdot.
 7. Sopimuskausi:
  • Tarkista, kuinka pitkä sopimuskausi liittymään liittyy. Onko se määräaikainen vai määräämätön?
 8. Tarkista Operaattorin maine ja asiakasarviot kun vertaat liittymätarjouksia:
  • Lue arvosteluja ja asiakaskokemuksia eri operaattoreista saadaksesi paremman käsityksen niiden laadusta ja palvelusta.
 9. Oman puhelimesi yhteensopivuus:
  • Varmista, että valitsemasi liittymä on yhteensopiva puhelimesi kanssa ja tukee tarvittavia tekniikoita, kuten 4G tai 5G.
 10. Mahdolliset lisämaksut:
  • Tarkista, onko liittymään liittyviä piilokuluja, kuten aktivointimaksuja, SIM-korttimaksuja tai palvelumaksuja liittymätarjouksessa.

Kun olet huomioinut nämä tekijät, voit vertailla eri puhelinliittymiä ja valita sen, joka parhaiten vastaa tarpeitasi ja budjettiasi ja on sinulle halvin ja paras puhelinliittymä.

Onko vertaa-kilpailuttajat.fi luotettava palvelu?

Vertaa-kilpailuttajat.fi on puhelinliittymien kilpailutus palvelu. Liittymien hintoja seurataan jatkuvasti useiden eri operaattoreiden sivustoilta liittymävertailussa. Palvelussa on tasapuolinen näkyvyys kaikille vertailussa mukana oleville operaattoreille ja heidän liittymille alhaisimman ja edullisimman hinnan perusteella.

Palvelun käyttö on maksutonta. Liittymäsopimus tehdään valitun operaattorin sivuston kautta.

Mikäli teillä on kysymyksiä palveluun tai sen käyttöön liittyen, voitte olla yhteydessä
ylläpito: info@vertaa-kilpailuttajat.fi

Edullinen puhelinliittymä lapselle

Kun valitset halvinta puhelinliittymää lapselle, kannattaa huomioida hinnan lisäksi myös turvapalvelut, rajoitukset ja valvonta.  Lapsen tarpeet ja käyttötavat vaikuttavat siihen, kuinka paljon haluat valvoa tai rajoittaa liittymän käyttöä. Tässä on muutamia vaihtoehtoja, jotka voivat olla harkinnan arvoisia, kun vertailet puhelinliittymiä lapselle:

 1. Rajoitukset ja valvonta: Useimmat operaattorit tarjoavat vanhemmille mahdollisuuden asettaa rajoituksia ja seurata lapsen puhelimen käyttöä. Tämä voi olla erittäin hyödyllistä, varsinkin jos haluat valvoa lapsesi internetin käyttöä tai puhelimen käyttöaikoja.
 2. Turvapalvelut: Jotkut operaattorit tarjoavat erityisiä turvapalveluja, kuten lasten liittymiin liitettäviä vanhempien valvontatyökaluja tai suojausta haitallisilta verkkosivuilta ja sovelluksilta. Tämä voi antaa sinulle lisärauhaa.
 3. Kustannukset: Vertaile eri operaattoreiden tarjouksia ja hintoja. Muista ottaa huomioon myös mahdolliset lisämaksut, kuten tekstiviestit tai datapakettien ylittäminen.
 4. Puhelimen tarve: Mieti, tarvitseeko lapsesi puhelinta pelkästään hätätilanteita varten vai myös viestien lähettämiseen ja puheluihin ystävien ja perheenjäsenten kanssa. Tämä vaikuttaa siihen, millainen liittymä on sopivin.
 5. Perheen liittymätarjoukset: Joissakin tapauksissa voi olla järkevää ottaa koko perheelle liittymät samasta operaattorista, koska näin saatat saada alennuksia tai muita etuja.

Kun olet ottanut nämä asiat huomioon, voit valita sen puhelinliittymä tarjouksen, joka parhaiten sopii teidän tarpeisiinne ja budjettiinne. Muista myös keskustella lapsesi kanssa puhelimen käytöstä ja asettaa säännöt ja odotukset selkeästi.

Näin selvität, miten paljon käytät dataa puhelimellasi

 • Android-puhelin: Valitse ”Yhteydet” –> ”Datan käyttö” asetuksista
 • iPhone-puhelin: valitse ”Mobiiliverkko” tai ”Mobiilidata” asetuksista
 • Voit käyttää myös puhelimen hakutoimintoa oikean näkymän löytämiseksi.

Kannattaako ostaa rajaton puhelinliittymä vai maksaa todellisen kulutuksen mukaan?


Rajattoman puhelinliittymän valitseminen riippuu täysin omista tarpeistasi ja käyttötavoistasi. Tässä on joitakin tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon:

 1. Puhelimen käyttötarpeet: Mieti, kuinka paljon puhut puhelimessa, lähetät tekstiviestejä ja käytät mobiilidataa kuukausittain. Rajaton liittymä voi olla hyödyllinen, jos käytät paljon puhelimen palveluita.
 2. Budjetti: Rajattomat liittymät ovat yleensä kalliimpia kuin rajoitetut vaihtoehdot. Arvioi, kuinka paljon olet valmis maksamaan kuukausittain puhelinliittymästäsi.
 3. Mobiilidata: Jos käytät paljon mobiilidataa esimerkiksi videoiden suoratoistoon, musiikin kuunteluun tai sosiaalisen median käyttöön, rajaton liittymä voi olla hyödyllinen, jotta vältät ylimääräiset datamaksut.
 4. Keskittäminen: valituilla operaattoreilla on keskittämisalennuksia kun ostat useita liittymiä, sopimuksia tai tuotteita

Yhteenvetona, rajaton puhelinliittymä voi olla hyvä valinta, jos käytät puhelinta ja mobiilidataa paljon ja haluat välttää yllätysmaksut. Kuitenkin se voi olla turhaa ja kallista, jos käytät puhelinta vähemmän ja voit tyytyä rajoitettuun liittymään. On tärkeää arvioida omat tarpeet ja budjetti ennen päätöksen tekemistä ja vertailla eri operaattoreiden tarjouksia löytääksesi parhaan vaihtoehdon sinulle.

Puhelinliittymän tilaaminen

Alla on yleinen ohje puhelinliittymän tilaamiseen:

 1. Valitse operaattori ja liittymätyyppi: Puhelinliittymiä on erilaisia, kuten prepaid-liittymät ja kuukausimaksulliset sopimusliittymät. Valitse tarpeisiisi sopiva liittymätyyppi.
 2. Tarkista saatavuus: Varmista, että valitsemasi operaattorin palvelut ovat saatavilla alueellasi. Tämä on erityisen tärkeää maaseutualueilla.
 3. Tee tilaus: Useimmat operaattorit tarjoavat verkkosivustoillaan mahdollisuuden tilata liittymän. Siirry operaattorin verkkosivustolle, valitse haluamasi liittymä ja seuraa tilausohjeita.
 4. Valitse puhelinnumero: Voit valita uuden puhelinnumeron tai siirtää olemassa olevan numeron uuteen liittymään, jos niin haluat.
 5. Valitse miten puhelinliittymää laskutetaan: Osassa liittymätyyppejä voit määrittää, miten maksat liittymän kuukausimaksut. Useimmat operaattorit tarjoavat erilaisia maksutapoja, kuten suoraveloituksen tai laskutuksen sähköpostitse.
 6. Valitse miten puhelinliittymä toimitetaan: Operaattori toimittaa tilaamasi liittymän sim-kortin kotiisi kirjepostilla 1-2 arkipäivän kuluessa tai vaihtoehtoisesti esim-kortin heti sähköpostiisi. Voit myös noutaa SIM kortin halutessasi myymälästä. Operaattori lähettää tekstiviestillä tarkan päivämäärän ja kellonajan, jonka jälkeen voit ottaa uuden puhelinliittymän käyttöön.
 7. Puhelinliittymän aktivointi: Kun olet tilannut liittymän ja se on toimitettu sinulle, sinun tulee aktivoida se ohjeiden mukaisesti. Yleensä tämä tarkoittaa SIM-kortin asettamista puhelimeen ja tarvittaessa puhelimen asetusten määrittämistä. Mikäli valitsit tilauksen yhteydessä eSimin, on se toimitettu ohjeineen sähköpostiisi heti tilauksen tehtyäsi.
 8. Käytä liittymääsi: Kun liittymä on aktivoitu, voit aloittaa puheluiden soittamisen ja datan käytön.

Muista tarkistaa operaattorin tarjoamat ehdot, hinnat ja palvelut ennen tilauksen tekemistä, jotta tiedät, mitä odottaa ja varmistat, että valitsemasi liittymä sopii tarpeisiisi.

Voinko säilyttää puhelinnumeroni liittymää vaihtaessa?

Kyllä! Nykyinen puhelinnumerosi säilyy mikäli et erikseen valinnut tilausta tehdessä, että haluat vaihtaa myös puhelinnumeron. Lisäksi vanha liittymä irtisanotaan puolestasi. Lähde: Kilpailu- ja kuluttajavirasto, https://www.kkv.fi/kuluttaja-asiat/puhelin-ja-laajakaistapalvelut/liittymasopimuksen-kesto-ja-irtisanominen/

Liittymäsopimuksen peruutusoikeus

Sinulla on esimerkiksi lakisääteinen 14 vuorokauden pituinen liittymäsopimuksen peruuttamisoikeus, jos sopimus on tehty internetissä, operaattorin chat-kanavassa tai puhelimitse. Sinulla on yhä peruuttamisoikeus, vaikka olisit ottanut liittymän käyttöön, mutta joudut yleensä tällöin maksamaan liittymän käytöstä normaalisti, esimerkiksi osuuden liittymän kuukausimaksusta tai käytöstä aiheutuneen laskun. Lähde: Kilpailu- ja kuluttajavirasto, https://www.kkv.fi/kuluttaja-asiat/puhelin-ja-laajakaistapalvelut/liittymien-markkinointi-ja-sopimuksen-tekeminen/

Liittymävertailu ja puhelinliittymän kilpailutus, top 3 edullisin puhelinliittymä tarjous netillä:

1. Moi 4G 150Mbit15 €/kk + 0,055 €/min tai max 4 €/kk
2. Telia 4G Rajaton 100Mbit23 €/kk + 0 €/min
3. Moi 4G Rajaton 300Mbit22 €/kk + 0,055 €/min tai max 4 €/kk


Puhelinliittymän kilpailutus ja liittymävertailu, edullisin liittymätarjous ilman nettiä:

1. Moi 4G 150Mbit15 €/kk + 0,055 €/min tai max 4 €/kk
2. Telia 4G Rajaton 5Mbit16 €/kk + 0,07 €/min
3. Elisa 4G Rajaton 5Mbit16 €/kk + 0,07 €/min
4. DNA 4G Rajaton 10Mbit20 €/kk + 0,07 €/min