Moi liittymä – Onko Moi halvin?

Moi liittymät eroavat muista operaattoreista tarjoamalla yhdenmukaisen ja edullisen hinnan kaikille asiakkaille ilman määräaikaisuutta – yhdenkään aiemmista asiakkaista ei tarvitse kokea pettymystä siitä, että uudet asiakkaat saisivat saman palvelun halvemmalla. Lue myös Moi 5G ja 4G netin nopeustutkimus 2024.

Moi vs muut operaattorit, top 3 halvin puhelinliittymä netillä:

1. Moi 4G 150Mbit15 €/kk + 0,055 €/min tai max 4 €/kk
2. Telia 4G Rajaton 100Mbit23 €/kk + 0 €/min
3. Moi 4G Rajaton 300Mbit22 €/kk + 0,055 €/min tai max 4 €/kk
Moi

Ei sitoutumista

Moi 4G 150Mbit/s
15 €/kk


small-check-mark Moi irtisanoo puolestasi vanhan liittymän kun numerosi siirtyy heille small-check-mark 14 vuorokauden peruutusoikeus (ota yhteyttä suoraan Moin asiakaspalveluun) small-check-mark Ei määräaikaisuutta: Kaikki Moi liittymät ovat voimassa toistaiseksi, 2 viikon irtisanomisajalla small-check-mark Ei yllätyksiä: Kaikissa Moi liittymissä Puhe ja SMS enintään 4 €/kk

S-Bonus Uusi etu: Saat Moi liittymästä S-BonustaMoi vs Telia, Dna ja Elisa, halvin puhelinliittymä ilman nettiä:

1. Moi 4G 150Mbit15 €/kk + 0,055 €/min tai max 4 €/kk
2. Telia 4G Rajaton 5Mbit16 €/kk + 0,07 €/min
3. DNA 4G Rajaton 5Mbit16 €/kk + 0,07 €/min
4. Elisa 4G Rajaton 5Mbit16 €/kk + 0,07 €/min
Moi

Uutta! Saat Moi liittymistä S-Bonusta

Moi Laitenetti
4 €/kkMoi liittymien vertailu
Moi liittymät ja niiden ominaisuudet

Moi liittymien vertailu, ominaisuudet ja hinnat
Laitenetti Rento 4G Suosikki 4G Reilu 5G 450 Mbit Reilu 5G 1000 Mbit
Latausnopeus 0,5 Mbit/s 150 Mbit/s 300 Mbit/s 450 Mbit/s 1000 Mbit/s
Lähetysnopeus 5 Mbit/s 4 – 50 Mbit/s 4 – 50 Mbit/s 4 – 100 Mbit/s 4 – 100 Mbit/s
Netti kotimaassa Rajaton 8 Gt Rajaton Rajaton Rajaton
SMS Enintään 4 €/kk Enintään 4 €/kk Enintään 4 €/kk Enintään 4 €/kk Enintään 4 €/kk
MMS 0,07€/kpl 0,07€/kpl 0,07€/kpl 0,07€/kpl 0,07€/kpl
Puhelut Liittymään voi soittaa. Lähtevät puhelut on estetty. Enintään 4 €/kk Enintään 4 €/kk Enintään 4 €/kk Enintään 4 €/kk
Netti Eu/Eta-maissa Toimii vain Suomessa 16 Gt EU-dataa/kk 23 Gt EU-dataa/kk 30 Gt EU-dataa/kk 45 Gt EU-dataa/kk
Avausmaksu 5 € 5 € 5 € 5 € 5 €
Kuukausimaksu 4 €/kk 15 €/kk 22 €/kk 22-28 €/kk verkosta riippuen (4G & 5G) 35-43 €/kk verkosta riippuen (4G & 5G)

Lähde: Moi.fi liittymien tiedot

Kuinka nopean netin tarvitsen Moi puhelinliittymään?

100 Mbit/s riittää jo netin jakamiseen tietokoneeseen ja televisioon. Netflix suosittelee 4K toistoon vähintään 15 Mbit/s tai nopeampaa nettiä.100 Mbit/s riittääkin hyvin netin selaamiseen, WhatsApp-puheluihin ja -viesteihin, elokuvien ja sarjojen katsomiseen sekä pelaamiseen. Ei ole välttämättä helppoa huomata eroa nopeuksien 100 Mbit/s ja 200 Mbit/s välillä. Kannattaa kokeilla ensin hitaammalla netillä ja päivittää nopeampaan, jos koet sitä tarvitsevasi.

Halvin Moi liittymä ilman nettiä

Lähes kaikissa puhelinliittymissä on nykyään netti, mutta sitä ei ole pakko käyttää. Siksi Moi Rento on halvin vaihtoehto: puhelut maksavat vain 0,055 euroa minuutilta ja viestit 0,055 euroa kappaleelta, mutta kuitenkin yhteensä enintään 4 euroa kuukaudessa. Tämä pätee sekä Suomeen että muihin EU-maihin.


Kannattaako ostaa rajaton Moi liittymä vai maksaa todellisen kulutuksen mukaan?


Rajattoman Moi puhelinliittymän valitseminen riippuu täysin omista tarpeistasi ja käyttötavoistasi. Tässä on joitakin tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon:

 1. Puhelimen käyttötarpeet: Mieti, kuinka paljon puhut puhelimessa, lähetät tekstiviestejä ja käytät mobiilidataa kuukausittain Moi liittymällä. Rajaton Moi liittymä voi olla hyödyllinen, jos käytät paljon puhelimen palveluita.
 2. Budjetti: Rajattomat Moi liittymät ovat yleensä kalliimpia kuin rajoitetut vaihtoehdot. Arvioi, kuinka paljon olet valmis maksamaan kuukausittain Moi puhelinliittymästäsi.
 3. Mobiilidata: Jos käytät paljon mobiilidataa esimerkiksi videoiden suoratoistoon, musiikin kuunteluun tai sosiaalisen median käyttöön, rajaton Moi liittymä voi olla hyödyllinen, jotta vältät ylimääräiset datamaksut Moi operaattorilta.

Yhteenvetona, rajaton Moi puhelinliittymä voi olla hyvä valinta, jos käytät puhelinta ja mobiilidataa paljon ja haluat välttää yllätysmaksut. Kuitenkin se voi olla turhaa ja kallista, jos käytät puhelinta vähemmän ja voit tyytyä rajoitettuun liittymään. On tärkeää arvioida omat tarpeet ja budjetti ennen päätöksen tekemistä ja vertailla eri operaattoreiden tarjouksia löytääksesi parhaan vaihtoehdon sinulle.

Moi kuuluvuus

Moi käyttää DNA:n verkkoa, jonka 5G verkon kuuluvuus on lähes 100 prosenttia pääkaupunkiseudulla, ja asukkaat voivat odottaa lähes täydellistä peittoa ja verkon kattavuutta omilla asuinalueillaan. Vaikka Moi 5G kuuluvuus onkin lähestymässä 100 prosenttia, maanlaajuisesti kuuluvuudessa esiintyy edelleen alueellista vaihtelua, minkä vuoksi Moi 5G verkkoa kehitetään jatkuvasti. Erityinen ponnistus kohdistuu maantieteellisen kattavuuden vahvistamiseen ja laajentamiseen. Laskennallisesti Moi 5G-verkko tavoittaa noin 96 prosenttia suomalaisista ympäri maan, kattavuus ulottuen yli 250 eri paikkakunnalle. 5G-infrastruktuurin rakentamisen myötä parannetaan myös olemassa olevia Moi 4G-yhteyksiä. Voit tarkistaa Moi kuuluvuuden 4G verkon, 5G verkon ja puheluiden osalta Moi kuuluvuuskartasta.

Haluatko verrata Moi liittymän nettiä ja kuuluvuutta muihin operaattoreihin? Lue Moi 5G ja 4G netin nopeustutkimus 2024.

Moi 5G verkko on saatavilla esimerkiksi seuraavilla paikkakunnilla: Akaa, Alajärvi, Alavus, Asikkala, Askola, Aura, Enonkoski, Espoo, Eura, Eurajoki, Evijärvi, Forssa, Haapavesi, Hanko, Harjavalta, Hartola, Hattula, Hausjärvi, Heinola, Heinävesi, Helsinki, Hollola, Huittinen, Humppila, Hyvinkää, Hämeenkyrö, Hämeenlinna, Ii, Iitti, Ikaalinen, Ilmajoki, Imatra, Inari, Inkoo, Isokyrö, Janakkala, Joensuu, Jokioinen, Joroinen, Joutsa, Juupajoki, Juva, Jyväskylä, Jämsä, Järvenpää, Kaarina, Kangasala, Kankaanpää, Karkkila, Karstula, Kaskinen, Kauhajoki, Kauhava, Kauniainen, Kaustinen, Kemiönsaari, Kerava, Kirkkonummi, Kitee, Kittilä, Kokemäki, Kokkola, Kolari, Kouvola, Kristiinankaupunki, Kruunupyy, Kuopio, Kurikka, Kustavi, Kuusamo, Kärkölä, Lahti, Laihia, Lappeenranta, Lapua, Laukaa, Lempäälä, Leppävirta, Lieto, Liminka, Liperi, Lohja, Loimaa, Loppi, Luhanka, Luoto, Masku, Merikarvia, Mikkeli, Muhos, Muurame, Mynämäki, Myrskylä, Mäntsälä, Mänttä-Vilppula, Naantali, Nakkila, Nivala, Nokia, Nousiainen, Nurmijärvi, Närpiö, Orimattila, Oripää, Orivesi, Oulu, Padasjoki, Paimio, Parainen, Parikkala, Parkano, Pedersören kunta, Pertunmaa, Pieksämäki, Pietarsaari, Pirkkala, Pori, Pornainen, Porvoo, Punkalaidun, Puumala, Pyhäjoki, Pyhäranta, Pälkäne, Pöytyä, Raahe, Raasepori, Raisio, Rantasalmi, Rauma, Rautjärvi, Riihimäki, Ruokolahti, Ruovesi, Rusko, Rääkkylä, Saarijärvi, Salo, Sastamala, Sauvo, Savonlinna, Seinäjoki, Siilinjärvi, Sipoo, Siuntio, Somero, Sulkava, Suonenjoki, Sysmä, Säkylä, Taipalsaari, Taivassalo, Tammela, Tampere, Teuva, Tohmajärvi, Turku, Tuusula, Ulvila, Urjala, Uusikaarlepyy, Uusikaupunki, Vaasa, Valkeakoski, Vantaa, Varkaus, Vehmaa, Vesilahti, Vihti, Virrat, Ylivieska, Ylöjärvi ja Äänekoski.

Moi puhelinliittymän tilaaminen

Alla on ohje Moi liittymän tilaamiseen:

 1. Tarkista saatavuus: Varmista, että Moi operaattorin palvelut ovat saatavilla alueellasi Moi kuuluvuuskartasta. Tämä on erityisen tärkeää maaseutualueilla.
 2. Tee tilaus: Moi tarjoaa verkkosivustollaan mahdollisuuden tilata liittymän. Siirry Moi verkkosivustolle, valitse haluamasi liittymä ja seuraa tilausohjeita. Moi liittymiä voi ostaa suoraan myös valituista Prismoista.
 3. Valitse puhelinnumero: Voit valita uuden puhelinnumeron tai siirtää olemassa olevan numeron uuteen Moi liittymään, jos niin haluat.
 4. Valitse miten puhelinliittymää laskutetaan: Kun tilaat Moin liittymiä, sinulla on mahdollisuus valita kahden erilaisen maksutavan välillä: voit joko käyttää maksukorttiveloitusta tai valita Mun Moi -laskun.
  • Maksukorttiveloitus tarjoaa nopean, kätevän ja vaivattoman tavan suorittaa maksut. Moi-tilin maksut veloitetaan automaattisesti maksukortiltasi kerran kuukaudessa.
  • Toinen vaihtoehto on lasku, joka lähetetään Mun Moi itsepalveluportaaliin, ja se maksetaan laskutuskauden päättyessä.
 5. Valitse miten puhelinliittymä toimitetaan: Moi toimittaa tilaamasi liittymän sim-kortin kotiisi kirjepostilla 3-7 arkipäivän kuluessa tai vaihtoehtoisesti esim-kortin heti sähköpostiisi.
 6. Puhelinliittymän aktivointi: Kun olet tilannut Moi liittymän ja se on toimitettu sinulle, sinun tulee aktivoida se ohjeiden mukaisesti. Yleensä tämä tarkoittaa SIM-kortin asettamista puhelimeen ja tarvittaessa puhelimen asetusten määrittämistä. Mikäli valitsit tilauksen yhteydessä Moi eSimin, on se toimitettu ohjeineen sähköpostiisi heti tilauksen tehtyäsi.
 7. Käytä liittymääsi: Kun Moi liittymä on aktivoitu, voit aloittaa puheluiden soittamisen ja datan käytön.

Muista tarkistaa Moi liittymän ehdot, hinnat ja palvelut ennen tilauksen tekemistä, jotta tiedät, mitä odottaa ja varmistat, että valitsemasi liittymä sopii tarpeisiisi.

Voinko säilyttää puhelinnumeroni liittymää vaihtaessa?

Kyllä! Nykyinen puhelinnumerosi säilyy mikäli et erikseen valinnut Moi liittymän tilausta tehdessä, että haluat vaihtaa myös puhelinnumeron. Lisäksi vanha liittymä irtisanotaan puolestasi. Lähde: Kilpailu- ja kuluttajavirasto, https://www.kkv.fi/kuluttaja-asiat/puhelin-ja-laajakaistapalvelut/liittymasopimuksen-kesto-ja-irtisanominen/

Moi liittymän peruutusoikeus

Sinulla on lakisääteinen 14 vuorokauden pituinen liittymäsopimuksen peruuttamisoikeus, jos sopimus on tehty internetissä, operaattorin chat-kanavassa tai puhelimitse. Sinulla on yhä peruuttamisoikeus, vaikka olisit ottanut liittymän käyttöön, mutta joudut yleensä tällöin maksamaan Moi liittymän käytöstä normaalisti, esimerkiksi osuuden Moi liittymän kuukausimaksusta tai käytöstä aiheutuneen laskun. Lähde: Kilpailu- ja kuluttajavirasto, https://www.kkv.fi/kuluttaja-asiat/puhelin-ja-laajakaistapalvelut/liittymien-markkinointi-ja-sopimuksen-tekeminen/

Miten valitaan edullisin Moi liittymä?

Moi puhelinliittymien vertailussa kannattaa huomioida erityisesti puhe- ja viestintäpaketit, datan määrä, alennukset ja tarjousjakson pituus. Alla on listattu tekijöitä, jotka auttavat sinua vertailemaan eri Moi puhelinliittymiä ja valitsemaan halvimman vaihtoehdon:

 1. Puhe- ja viestipaketit:
  • Kaikissa Moi liittymissä puhelut maksavat vain 0,055 euroa minuutilta ja viestit 0,055 euroa kappaleelta, mutta kuitenkin yhteensä enintään 4 euroa kuukaudessa. Tämä pätee sekä Suomeen että muihin EU-maihin.
 2. Datan määrä ja netin nopeus:
  • Kuinka paljon dataa tarvitset kuukaudessa? Riittääkö esimerkiksi Moi 4G vai tarvitsetko Moi 5G liittymän?
  • Jos käytät paljon nettiä esimerkiksi videoiden katsomiseen, tarkista onko liittymä rajoittamaton datan suhteen, eli kyseessä on Rajaton 4G tai 5G Moi liittymä.
 3. Moi kuuluvuus:
  • Varmista, että Moi tarjoaa hyvän kuuluvuuden alueellasi kun kilpailutat puhelinliittymän. Varmista, että Moi operaattorin palvelut ovat saatavilla alueellasi Moi kuuluvuuskartasta.
 4. Moi lisäpalvelut:
  • Tutustu mahdollisiin lisäpalveluihin, kuten ulkomaanpuheluihin, roamingiin, lisänumeropalveluihin jne. osana Moi liittymien vertailua.
  • Voit myös arvioida asiakastukea ja mahdollisia lisäetuja, kuten ilmaiset liittymän vaihdot kun mietit Moi liittymän valintaa.
 5. Moi Sopimuskausi on aina toistaiseksi voimassa oleva:
  • Moi liittymät ovat aina toistaiseksi voimassa olevia. Sinun ei tarvitse huolehtia määräaikaisen liittymän sitovuudesta.
 6. Oman puhelimesi yhteensopivuus Moi liittymään:
  • Varmista, että valitsemasi liittymä on yhteensopiva puhelimesi kanssa ja tukee tarvittavia tekniikoita, kuten 4G tai 5G.
 7. Mahdolliset lisämaksut Moi liittymässä:
  • Tarkista, onko liittymään liittyviä piilokuluja, kuten aktivointimaksuja, SIM-korttimaksuja tai palvelumaksuja Moi liittymätarjouksessa.

Kun olet huomioinut nämä tekijät, voit vertailla eri puhelinliittymiä ja valita sen, joka parhaiten vastaa tarpeitasi ja budjettiasi ja on sinulle halvin ja paras puhelinliittymä.

Mikä on Mun Moi sovellus?

Kun tilaat Moi liittymän, saat käyttöösi Mun Moi -tilinhallintasovelluksen, joka on täysin ilmainen ja saatavilla sekä Android- että iOS-laitteille. Tämän sovelluksen avulla voit helposti seurata liittymien käyttöä reaaliajassa ja tehdä niihin muutoksia tarpeen mukaan. Se on erityisen kätevä ratkaisu perheille, koska voit hallita useita liittymiä yhdellä sovelluksella. Lisäksi Mun Moi -sovelluksesta löytyvät esimerkiksi PUK-koodit ja mahdollisuus estää maksulliset palvelut tai ulkomaankäyttö. Jos puhelimesi katoaa, voit myös tilapäisesti sulkea liittymän sovelluksen avulla. Kaikki tämä onnistuu helposti ja nopeasti Mun Moi -sovelluksen kautta.

Kenen verkkoa Moi liittymät käyttää?

Moi Mobiili Oy on suomalaisen DNA:n omistama palveluoperaattori ja käyttää DNA:n verkkoa.(Lähde: Wikipedia).

Mitä tehdä jos on ongelmia Moi liittymän kanssa?

Mikäli ongelmasi liittyvät yhteyksien laatuun tai toimivuuteen, tee seuraavat toimenpiteet:

 1. Tee nopeustestin internet-yhteydellesi, jotta saat tarkemman käsityksen siitä, millaisia nopeuksia saat juuri tällä hetkellä.
 2. Tarkista Moi kuuluvuus alueellasi 4G verkon, 5G verkon ja puheluiden osalta Moi kuuluvuuskartasta.
 3. Jos sinulla on ongelmia yhteyden nopeuden kanssa, kannattaa ottaa yhteyttä Moi:n asiakaspalveluun, joka voi auttaa selvittämään mahdollisia ongelmia ja tarjoamaan ratkaisuja.

Moi Chat asiakaspalvelu on käytettävissä arkipäivisin Moi.fi-verkkosivustolla klo 8-18 välisenä aikana. Voit myös tavoittaa asiakaspalvelun samoina kellonaikoina numerosta: 044 770 6000 (maksullinen). Lisäksi voit lähettää sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@moimobiili.fi

Moi liittymä vs muut operaattorit, top 3 edullisin puhelinliittymä tarjous netillä:

1. Moi 4G 150Mbit15 €/kk + 0,055 €/min tai max 4 €/kk
2. Telia 4G Rajaton 100Mbit23 €/kk + 0 €/min
3. Moi 4G Rajaton 300Mbit22 €/kk + 0,055 €/min tai max 4 €/kk


Moi liittymä vs Telia vs Dna vs Elisa, edullisin liittymätarjous ilman nettiä:

1. Moi 4G 150Mbit15 €/kk + 0,055 €/min tai max 4 €/kk
2. Telia 4G Rajaton 5Mbit16 €/kk + 0,07 €/min
3. DNA 4G Rajaton 5Mbit16 €/kk + 0,07 €/min
4. Elisa 4G Rajaton 5Mbit16 €/kk + 0,07 €/min