Halvin kiinteä sähkösopimus – Vertaa 6 hintavertailu sivua

Halvin kiinteä sähkösopimus 2024 – vertaa 6 eri sähkön kilpailutus sivustoa. Mukana vertailussa on Energiaviraston sähkön kilpailutus. Lue myös onko kiinteähintainen sähkösopimus sinulle paras vaihtoehto!

Valinnat

small-check-mark Vertaa 6 hintavertailusivua

small-check-mark Mukana Energiaviraston vertailu

small-check-mark Yli 300 000 käyttäjää


Päivitetty tänään 20.4.2024 klo 19

Kannattaako valita kiinteähintainen sähkösopimus vai pörssisähkö?

Lue sähkön hintakehitys arviosta, milloin pörssisähkö on halvempaa kuin kiinteähintainen sähkö. Yleensä keväällä ja kesällä pörssisähkö on halvempi vaihtoehto kuin kiinteähintainen sähkösopimus. Pitkällä aikavälillä valintaan vaikuttavat useat tekijät. Alla on yhteenveto siitä, milloin kannattaa valita kiinteä sähkösopimus:

 1. ⚡Et pysty säätämään sähkönkulutusta spot-hinnan mukaan (kulutusvaikutus)
 2. ⚡Sähkölaskusi on riittävän pieni vs kulutusvaikutuksen toteuttamiseen käytetty vaiva
 3. ⚡Taloutesi ei kestä pörssisähkön hintariskiä
 4. ⚡Mikäli haluat vaikuttaa ympäristöön, olet valmis maksamaan sähkön alkuperästä

Haluatko lukea lisää siitä onko pörssisähkö sinulle parempi vaihtoehto kuin kiinteähintainen sähkösopimus? Lue: Milloin kannattaa valita pörssisähkö?

Kiinteä sähkösopimus hintaennuste

Tulevaisuudessa kiinteä sähkön hinta on 05-2024 alkavalla 24kk määräaikaisella sopimuksella 6.46 snt/kWh, 08-2024 alkavalla 6.41 snt/kWh, 11-2024 alkavalla 6.35 snt/kWh per kuukausi futuurien hintojen perusteella. Laskenta on tehty 2024-04-19 Nasdaq OMX päätöskurssien perusteella. Sähkön futuurihintojen perusteella kiinteän sähkösopimuksen hinnan ennustetaan siis laskevan tulevaisuudessa. Sähköyhtiöt suojaavat kiinteähintaiset sähkösopimukset ostamalla futuureita pohjoismaiselta Nasdaq OMX markkinalta. Futuurien hinnat antavat yhden parhaista arvioista siitä, mikä on kiinteän sähkösopimuksen hintakehitys sillä sähköfutuureilla käyvät aktiivista kauppaa sekä sähkön myyjät että tuottajat suurilla volyymeilla. Futuurit suojaavat sähkön myyjiä ja ostajia sähkön hinnan vaihteluilta tulevaisuudessa.

Kiinteä sähkösopimus hintavertailu, top 3 edullisin kiinteä sähkö:

1. ⚡ Nordic Green Energy 24kk 7.39 snt/kWh + 3.99 €/kk
2.KSS Energia 12kk 7.89 snt/kWh + 2.99 €/kk
3.Hehku Energia 24kk 8.09 snt/kWh + 2.54 €/kk
Päivitetty tänään 20.4.2024 klo 19

Top 3 edullisin kiinteä sähkösopimus kustannusten vertailu:

 1. Nordic Green Energy 24kk määräaikainen, energia 7.39 snt/kWh, perusmaksu 3.99 €/kk. Halvin hinta
 2. KSS Energia 12kk määräaikainen, energia 7.89 snt/kWh, perusmaksu 2.99 €/kk. +3 € (+1%)
 3. Hehku Energia 24kk määräaikainen, energia 8.09 snt/kWh, perusmaksu 2.54 €/kk. +3 € (+1%)

Lähde: 6 eri sähkön hintavertailu sivustoa, Uusimaa, 3000 kWh/vuosi


Mikä on kiinteä sähkösopimus?

Kiinteä sähkösopimus on sopimus sähköntoimittajan ja kuluttajan välillä, jossa sähkön hinta pysyy samana määritetyn ajanjakson ajan, yleensä yhdestä kahteen vuoteen. Tämä tarkoittaa sitä, että huolimatta energiamarkkinoiden vaihteluista kuluttajana maksat saman hinnan kilowattitunnilta (kWh) koko sopimuskauden ajan.

Sähköyhtiöt tarjoavat asiakkailleen mahdollisuutta solmia kiinteähintaisia sähkösopimuksia eri pituisina jaksoina, kuten esimerkiksi 6 kuukautta, 12 kuukautta tai 24 kuukautta. Joissakin tapauksissa saatat kohdata myös pidempiaikaisia sopimuksia, jotka kestävät jopa kolme vuotta. Kiinteähintaisen sähkösopimuksen merkittävä etu piilee sen tarjoamassa vakaudessa ja ennustettavuudessa. Kun olet solminut tällaisen sopimuksen, tiedät tarkalleen, kuinka paljon maksat sähköstäsi koko sopimuskauden ajan, riippumatta siitä, miten markkinahinnat kehittyvät. On kuitenkin tärkeää huomioida, että kiinteän sopimuksen hyötyjen vastapainona on sitoutuminen. Yleensä et voi irtisanoa määräaikaista kiinteää sopimusta ennen sen päättymistä, ellei kyseessä ole muutto.


Kiinteä sähkösopimus kulutusvaikutuksella

Kiinteähintainen sähkösopimus kulutusvaikutuksella vastaa täysin tavallista kiinteää sähkösopimusta, mutta erona on kulutusvaikutus, joka muodostuu siitä, miten kulutuksesi ajoittuu edullisimmille ja kalliimmille tunneille per kalenterikuukausi. Kulutusvaikutus tarkoittaa asiakkaan kulutuksella painotetun keskihinnan ja pörssisähkön keskihinnan erotusta kalenterikuukauden aikana. Esimerkiksi Oomin mukaan kulutusvaikutuksen keskiarvo on ollut +1,15 c/kWh (alv 24 %): Asiakkaista 67 %:lla kulutusvaikutus on -1,5 … +3,7 c/kWh välissä. Asiakkaista 95 %:lla kulutusvaikutus on -4,1 … +6,3 c/kWh (alv 24 %) välissä.  Otanta Oomin asiakaskannasta.

Kulutusvaikutuksesta voidaan puhua myös esimerkiksi nimellä käyttövaikutus, ja kaikki sähköyhtiöt Suomessa laskevat sen samalla tavalla, riippumatta siitä millaisia kulutusvaikutuksen vaihteluvälejä sähköyhtiöt internet-sivuillaan esittävät kiinteille sähkösopimuksille.

Haluatko lukea onko pörssisähkö sinulle parempi vaihtoehto kuin kiinteä sähkösopimus kulutusvaikutuksella? Lue: Milloin kannattaa valita pörssisähkö?

Mistä löytyy halvin kiinteä sähkösopimus?

Halvin kiinteä sähkö löytyy vertaamalla ja kilpailuttamalla sähköyhtiöt. Sivustomme vertaa 6 eri sähkön kilpailutus sivustoa. Mukana vertailussa on myös Energiaviraston sähkön kilpailutus. Täten sähkön kilpailutus kertoo aina Suomen halvimman kiinteän sähkösopimuksen hinnan.

small-check-mark Vertaa 6 hintavertailu sivua 1 minuutissa

small-check-mark Mukana vertailussa Energiaviraston kilpailutus


Miten valitsen parhaan kiinteän sähkösopimuksen?

 • Valitse halvin hinta € / vuosi kiinteälle sopimusjaksolle. Hintaan on laskettu yhteen perusmaksu + energiamaksu + mahdolliset alennukset perusmaksusta ensimmäisille kuukausille jakaen ne sopimuksen kiinteälle määräaikaisuuden kestolle tasan joka kuukaudelle. Jotkut hintavertailu-sivustot ilmoittavat perusmaksuja harhaanjohtavasti, tämän sivuston sähkön hintavertailussa alennukset on jaettu tasan koko kiinteän sähkösopimuksen määräaikaisuuden kestolle.
 • Ota huomioon € kulutusvaikutus. Osassa kiinteähintaisia sopimuksia pitää huomioida kulutusvaikutus. Kulutusvaikutus tarkoittaa asiakkaan kulutuksella painotetun keskihinnan ja pörssisähkön keskihinnan erotusta kalenterikuukauden aikana. Voit lukea tästä lisää kulutusvaikutuksesta.
 • Asiakaspalvelun nopeus. Mahdollisuudet olla yhteydessä asiakaspalveluun mahdollisimman nopeasti, erityisesti jos muutat kiinteän sähkösopimuksen voimassaoloaikana.
 • Omistajan vakaus. Hyvä omistaja pienentää riskiä virheellisestä laskutuksesta tai konkurssin osalta.
 • Sähkön alkuperän vaikutus ympäristöön kiinteän sähkösopimuksen sopimusjakson ajan.

Kiinteähintainen sähkösopimus, top 3 halvin kiinteähintainen sähkö:

1. ⚡ Nordic Green Energy 24kk 7.39 snt/kWh + 3.99 €/kk
2.KSS Energia 12kk 7.89 snt/kWh + 2.99 €/kk
3.Hehku Energia 24kk 8.09 snt/kWh + 2.54 €/kk
Päivitetty tänään 20.4.2024 klo 19

Kiinteähintainen sähkösopimus, top 3 halvin sähkö kustannusten vertailu:

 1. Nordic Green Energy 24kk määräaikainen, energia 7.39 snt/kWh, perusmaksu 3.99 €/kk. Halvin hinta
 2. KSS Energia 12kk määräaikainen, energia 7.89 snt/kWh, perusmaksu 2.99 €/kk. +3 € (+1%)
 3. Hehku Energia 24kk määräaikainen, energia 8.09 snt/kWh, perusmaksu 2.54 €/kk. +3 € (+1%)

Lähde: 6 eri sähkön hintavertailu sivustoa, Uusimaa, 3000 kWh/vuosi