Sähkösopimus opiskelijalle – Tarjous alkaen 7.39 snt/kWh

Paras sähkösopimus opiskelijalle 2024 – vertaa 6 eri sähkötarjous sivustoa. Meiltä löydät sähköyhtiöiden uusimmat sähkötarjoukset opiskelijoille 2024.

Tarjous: Fortum pörssisähkö nyt perusmaksut -50 % vuodeksi opiskelijalle!

Valinnat

small-check-mark Vertaa 6 hintavertailusivua

small-check-mark Mukana Energiaviraston vertailu

small-check-mark Yli 300 000 käyttäjää

Päivitetty tänään 28.5.2024 klo 16Sähkösopimus opiskelijalle, top 3 halvin sähkösopimus:

1. ⚡ Nordic Green Energy 24kk 7.39 snt/kWh + 3.99 €/kk
2.Imatran Seudun Sähkö 24kk 7.95 snt/kWh + 2.90 €/kk
3.KSS Energia 24kk 7.71 snt/kWh + 4.39 €/kk
Päivitetty tänään 28.5.2024 klo 16

Millainen sähkösopimus opiskelijan kannattaa tehdä nyt?

Opiskelija-asuntoon paras sähkösopimus on usein täysin kiinteä määräaikainen sähkösopimus eikä pörssisähkö huomioiden sähkönkulutuksen ajoittamisen vaiva suhteessa noin 10 € säästöön vuodessa. Pakettisähkö opiskelijalle ei ole yleensä kannattava vaihtoehto verrattuna muihin sähkötarjouksiin. Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on helppo ja yksinkertainen valinta, jos tarvitset sähköä vain rajatuksi ajaksi ja haluat maksaa sähköstä kiinteän hinnan.

Pienessä opiskelijan asunnossa vuosittainen sähkölasku ei usein nouse kovin suureksi. Mikäli käyt opiskelemassa päivisin ja et pese paljoa pyykkiä tai käytä usein tiskikonetta, mahdollisuutesi käyttää sähköä silloin kun muut eivät sitä käytä ovat rajalliset. Jotta säästät esimerkiksi 100 euron sähkölaskusta vuodessa 10 euroa vaatii se merkittävää sähkön hinnan seuraamista ja kulutustottumuksien muuttamista. Tämän ajan voisi käyttää myös esimerkiksi ruokahävikin pienentämiseen ja talouden menojen kokonaisvaltaiseen suunnitteluun. Mikäli haluat ymmärtää kuinka paljon voit säästää rahaa ajoittamalla sähkönkäyttöä edullisille tunneille, voit lukea tästä lisää siitä kuinka suuri on kulutusvaikutus kerrostalossa.

Pienessä kerrostaloasunnossa kulutusvaikutus yleensä nostaa sähkön hintaa 1-3 snt/kWh.

On vaikea joustaa hinnan mukaan ilman elämänlaadun laskemista.


Missä vaiheessa muuttoa pitää tehdä sähkösopimus?

Koska sopimuksen tekeminen opiskelija-asuntoon vie aikaa, on suositeltavaa hoitaa se hyvissä ajoin, mieluiten noin kaksi viikkoa ennen muuttopäivää. Jos aikataulu kuitenkin venyy, ei huolta – sähköt saadaan kytkettyä uuteen kotiisi myös lyhyemmällä varoitusajalla ottamalla suoraan yhteyttä verkkoyhtiön sähköyhtiöön tai Suomen suurimpiin sähköyhtiöihin kuten Fortumiin, Heleniin, Oomiin tai Väreeseen. Tällöin et todennäköisesti saa kovinkaan hyvää sähkötarjousta eli kannattaa olla ajoissa liikkeellä!

Muista kilpailuttaa sähkösopimus viimeistään heti muuton jälkeen

Tarvittaessa voit aluksi ottaa toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen verkkoyhtiöltä tai Suomen suurimmilta sähköyhtiöiltä soittamalla asiakaspalveluun, jotta saat sähköt päälle tai vältyt jopa niiden poiskytkemiseltä, mikäli asunnosta muuttaa joku samaan aikaan pois. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi irtisanoa kahden viikon irtisanomisajalla, joten voit etsiä netistä halvimman sähkötarjouksen heti muuton yhteydessä. Uusi sähköyhtiö irtisanoo vanhan sähkösopimuksesi automaattisesti samasta osoitteesta.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tehdään sähkönmyyjän ja asiakkaan välillä toistaiseksi voimassa olevana. Sähköenergian hinta (senttiä/kilowattitunti) ja perushinta ovat etukäteen tiedossa. Sähköyhtiön pitää ilmoittaa hinnanmuutoksista kuukautta ennen muutosten voimaantuloa.

Milloin sähköt kytketään päälle uuteen asuntooni?

Sähköt kytketään päälle samana päivänä, jolloin sähkösopimus astuu voimaan.

Mitä tulee huomioida kun tekee sähkösopimusta ensimmäistä kertaa?

Kun harkitset ensimmäistä kertaa sähkösopimuksen tekemistä, on tärkeää ottaa huomioon joitakin seikkoja. Ensisijaisesti sinun tulisi olla tietoinen asumismuodostasi ja mahdollisesti asuntosi koosta. Sinulta saatetaan myös kysyä sähkön mittausmenetelmästä, josta vaihtoehtoina ovat yleissähkö, aikasähkö ja kausisähkö. Jos muutat kerrostaloon, suositeltava valinta on yleissähkö. Ei ole välttämätöntä tietää tarkkaa sähkönkulutusta etukäteen, sillä vuosittaisen kulutuksen arvioiminen onnistuu asumismuodon ja mittausmenetelmän perusteella.

Voiko alaikäinen tehdä sähkösopimuksen?

Jos olet alaikäinen, et voi tehdä sähkösopimusta itse, vaan sen tekee aina alaikäisen huoltaja. Kun täytät 18 vuotta, voit ottaa yhteyttä sähköyhtiöön ja siirtää sähkösopimuksen omiin nimiisi.

Sähkötarjous opiskelijalle sähköyhtiön perusteella

Haluatko nähdä parhaan sähkötarjouksen opiskelijalle per sähköyhtiö? Lue Suomen sähköyhtiöiden parhaat tarjoukset per sähköyhtiö opiskelijalle tästä! Lähes kaikki sähköyhtiöt tarjoavat sähkösopimuksia koko Suomeen – riippumatta siitä muutatko opiskelemaan Helsinkiin, Espoohon, Turkuun, Ouluun, Jyväskylään tai esimerkiksi Tampereelle sähkötarjousten hinnat opiskelijoille ovat yleensä täysin samat.

Sähkötarjoukset ja niiden erilaiset muodot opiskelijoille

Sähkötarjoukset voivat kattaa sähkön kilowattituntihinnan, sähkön perusmaksun tai jopa lisäpalvelut sähkösopimukseen liittyen. Joillakin yhtiöillä saattaa olla tarjolla myös muuttoetuja, ilmaista sähköä tai vaikka lahjakortteja sähkösopimuksen solmimisen yhteydessä.

Paras tarjous perusmaksusta

Yksi yleinen sähkötarjous opiskelijoille liittyy perusmaksuihin. Tarjolla voi olla esimerkiksi perusmaksutonta sähköä tai alennettuja perusmaksuja määräajaksi. Tämäntyyppinen tarjous soveltuu erityisen hyvin opiskelijoille, sillä perusmaksut muodostavat suuren osan pienen vuokra-asunnon tai opiskelija-asunnon sähkölaskusta – sähköä käytetään lähinnä sähkölaitteisiin eikä esimerkiksi lämmitykseen.

Lahjakortit, edut ja alennukset opiskelijalle

Lahjakortit, edut ja alennukset opiskelijalle ovat myös yleisiä houkuttimia. Sähköyhtiöt voivat tarjota opiskelijalle lahjakortteja tai muita etuja, kuten alennuksia. On kuitenkin tärkeää vertailla näitä tarjouksia huolellisesti ja varmistaa, että sähkösopimus itsessään on kilpailukykyinen.

Kannattaako opiskelijan valita pakettisähkö?

Usein kerrostaloihin ja esimerkiksi opiskelijoille yritetään myydä pakettisähköä. Aluksi saattaa vaikuttaa siltä, että pakettisähkö on erittäin turvallinen, helppo ja huoletonta vaihtoehtoa tarjoava ratkaisu. Käytännössä kuitenkin useissa tilanteissa pakettisähkö saattaa loppujen lopuksi osoittautua kalliimmaksi vaihtoehdoksi.

Erityisesti tilanteissa, joissa sähkönkulutus jää alle tilatun paketin määrän, loppulasku saattaa turhaan kasvaa suuremmaksi verrattuna perinteiseen kulutukseen perustuvaan sopimukseen.

Pakettitarjoukset – kotivakuutus ja muut lisäedut

Sähkötarjoukseen voi myös liittyä muita palveluita, kuten kotivakuutus tai muut lisäedut. Osa yhtiöistä tarjoaa esimerkiksi kotivakuutusta sähkösopimuksen yhteydessä. On kuitenkin tärkeää arvioida, ovatko tällaiset pakettitarjoukset todella edullisia verrattuna erillisiin sopimuksiin.

Paras sähkötarjous – vertailu ja kilpailutus

Jos etsit parasta sähkötarjousta, sivustomme tarjoaa kätevän tavan vertailla eri sähkösopimuksia ja -tarjouksia. Tutustu sähkötarjouksiin ja tee fiksu päätös säästääksesi energiakustannuksissasi. Muista, että sähkösopimuksen kilpailuttaminen on ilmaista ja voi tuoda merkittäviä säästöjä vuositasolla.

Tee uusi sähkösopimus – Näin nopeasti saat sähköt päälle sähkötarjouksen valinnan jälkeen opiskelijana

Uuden edullisen sähkösopimuksen käyttöönotto on yleensä nopeaa. Jos sinulla on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, voit yleensä irtisanoa vanhan sopimuksen kahden viikon irtisanomisajalla. Uusi sähköyhtiö voi myös hoitaa irtisanomisen puolestasi.

Mikäli sinulla on ollut määräaikainen sähkösopimus opiskelija-asunnossa, saatat joutua odottamaan sen päättymistä ennen uuden sopimuksen tekemistä. Kuitenkin muuttaessasi voit aina tehdä uuden sähkösopimuksen uuteen opiskelija-asuntoon ja irtisanoa vanhan sopimuksen ilman lisämaksua. Kun teet uuden sopimuksen esimerkiksi vuokra-asuntoon, aiempi sopimus osoitteessa irtisanotaan automaattisesti.

Muutettaessa sähkösopimuksen tekeminen saattaa välillä unohtua kiireessä. Jos aiemman asukkaan sopimus on jo katkennut, ja tarvitset sähköt välittömästi, sähköyhtiön pikakytkentäpalvelu voi olla avuksi. Tällöin kannattaa ottaa yhteyttä suoraan sähköyhtiön asiakaspalveluun sopimuksen tekemisen jälkeen.

  • Jos sähköt ovat ehtineet katketa kohteessa, sähköyhtiön pikapalvelun avulla ne voidaan kytkeä päälle nopeammin
  • Kun teet uuden sähkösopimuksen valittuasi sähkötarjouksen opiskelijalle, aiempi sopimus samassa kohteessa päättyy automaattisesti.

Milloin sähkösopimuksen voi vaihtaa ja etsiä uuden sähkösopimus tarjouksen

Sähkösopimuksia on erilaisia – valitse huolellisesti paras sähkötarjous opiskelijalle. Toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa on yleensä noin kahden viikon irtisanomisaika, mikä mahdollistaa uuden sopimuksen nopean käyttöönoton.

Toisin kuin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, määräaikainen sähkösopimus sitoo opiskelijan valittuun sopimukseen. Kuitenkin on useita tilanteita, joissa määräaikainen sopimus voidaan vaihtaa:

  1. Määräaikainen sopimus on päättynyt tai sen sitovuusaika (yleensä 12 tai 24 kuukautta) on kulunut umpeen.
  2. Olet muuttamassa uuteen asuntoon tai esimerkiksi vanhempien luokse (myös määräaikainen sopimus voidaan tällöin purkaa).
  3. Käytössäsi on sähköyhtiön tarjoama vaihtoturva.
  4. Olet käyttänyt pörssisähkösopimusta (nämä ovat lähes aina toistaiseksi voimassa olevia).

On suositeltavaa kilpailuttaa sähkösopimus aina muuton yhteydessä tai kun vanha sopimus on päättymässä. Sähkösopimuksen voi kilpailuttaa yleensä jopa 90 päivää ennen uuden sähkösopimuksen alkamista.

Sähkösopimus tarjous opiskelijalle, top 3 halvin sähkö:

1. ⚡ Nordic Green Energy 24kk 7.39 snt/kWh + 3.99 €/kk
2.Imatran Seudun Sähkö 24kk 7.95 snt/kWh + 2.90 €/kk
3.KSS Energia 24kk 7.71 snt/kWh + 4.39 €/kk
Päivitetty tänään 28.5.2024 klo 16

Lähde kohdille 3-7: https://energiavirasto.fi/