Ajoita kulutus ➔ säästä!
Väre
Tuote Välkky 24kk
Sähkön hinta 7.55 snt/kWh
Kuukausimaksu 3.98 €/kk
Sopimuksen kesto 24kk
Hinnoittelu kiinteä +/- kulutusvaikutus
Tuotantotapa Sekasähkö
14 vuorokauden peruutusoikeus
Selkeä ja läpinäkyvä hinnoittelu
Myyjänvaihdossa vanha sopimus irtisanotaan puolestasi
Omistaja Kuopio, Jyväskylä, Lappeenranta kaupungit

small-check-mark Kulutusvaikutuksen etu: Ajoittamalla sähkönkulutuksesi edullisille tunneille, voit vaikuttaa merkittävästi laskusi loppusummaan. Kulutusta ajoittamalla säästät!

small-check-mark Vakaa ja ennustettava: Väre Välkky yhdistää määräaikaisen sopimuksen tuoman hinnan vakauden ja pörssisähkön hinnan vaihtelun säästöpotentiaalin.

Lisätiedot

Kuinka suuri on kulutusvaikutus?

Esimerkiksi Oomin mukaan kulutusvaikutuksen keskiarvo on ollut +1,15 c/kWh (alv 24 %): Asiakkaista 67 %:lla kulutusvaikutus on -1,5 … +3,7 c/kWh välissä. Asiakkaista 95 %:lla kulutusvaikutus on -4,1 … +6,3 c/kWh (alv 24 %) välissä.  Otanta Oomin asiakaskannasta. Mitä enemmän pystyt ajoittamaan sähkön kulutusta edullisiin ajankohtiin, sitä enemmän säästät!

Mitä tarkoittaa kulutusvaikutus ja onko siinä eroa sähköyhtiöiden välillä?

Oma henkilökohtainen käyttöpaikkakohtainen kulutusvaikutus muodostuu siitä, miten kulutuksesi ajoittuu edullisimmille ja kalliimmille tunneille per kalenterikuukausi. Kulutusvaikutus tarkoittaa asiakkaan kulutuksella painotetun keskihinnan ja pörssisähkön keskihinnan erotusta kalenterikuukauden aikana. Mikäli olet ajoittanut sähkönkäyttösi edullisille tunneille, se laskee energiamaksuasi ja vastaavasti jos käyttösi keskittyy kalliimman hinnan tunneille, se nostaa energiamaksuasi. Kulutusvaikutuksesta voidaan puhua myös esimerkiksi nimellä käyttövaikutus, ja kaikki sähköyhtiöt Suomessa laskevat sen samalla tavalla, riippumatta siitä millaisia kulutusvaikutuksen vaihteluvälejä sähköyhtiöt internet-sivuillaan esittävät.

Tilaamisen jälkeen sopimuksella on kuluttajansuojalain mukainen 14 vuorokauden peruuttamisoikeus. Sopimuksen perumisesta tulee ilmoittaa sähköyhtiön asiakaspalveluun.