Moi netti kokemuksia ja kuuluvuus 2024

  • Moi:n käyttämällä DNA:n verkolla saavutettiin suurin keskimääräinen latausnopeus vs Elisa ja Telia Omnitelen tekemässä 5G netin nopeustutkimuksessa 2022.
  • Kuluttaja-lehden liittymien nopeustestissä 2020 vertailtiin kaikkien liittymien – ei vain 5G:n, eli myös 4G:n – keskinopeutta, ja DNA ja Moi voittivat muut kokemuksessa.
  • Moi käyttämä DNA 5G-verkon kuuluvuus 2024 tavoittaa noin 96 % suomalaisista asuinpaikan perusteella, kattavuus ulottuen yli 250 eri paikkakunnalle.
  • Jatkuvan DNA 5G-infrastruktuurin rakentamisen myötä parannetaan myös olemassa olevia Moi 4G-yhteyksiä.


Netin nopeus – MOI vs DNA vs ELISA vs TELIA – tutkimus

Omnitelen 5G netin nopeustutkimus 2022 (Lähde: Omnitelen tutkimuspaperi)

Omnitelen 5G netin nopeustutkimuksessa 2022 kesällä vertailtiin Moi:n käyttämän DNA:n verkon, Elisan ja Telian kotimaisten matkaviestinverkkojen tiedonsiirtonopeuksia Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa ja Porissa. Moi:n käyttämällä DNA:n verkolla saavutettiin suurin keskimääräinen latausnopeus seitsemässä kaupungissa kahdeksasta. Lähde: STT, Suomen Tietotoimisto.

Kuluttaja-lehden liittymien nopeustestissä 2020 vertailtiin kaikkien liittymien – ei vain 5G:n, eli myös 4G:n – keskinopeutta, ja DNA ja Moi voittivat muut. Lähde: iltasanomat.fi.

small-check-mark Vertaa liittymät 1 minuutissa

small-check-mark Mukana vertailussa Suomen suurimmat operaattorit


Mitä verkkoa MOI käyttää?

Moi Mobiili Oy on suomalaisen DNA:n omistama palveluoperaattori ja käyttää DNA:n verkkoa.(Lähde: Wikipedia).

4G vai 5G ja Moi kuuluvuus

Moi:n tarjoaman internetin nopeus riippuu siitä, minkä tyyppinen liittymä sinulla on ja missä päin Suomea olet. Moi tarjoaa yleisesti ottaen 4G- ja 5G-liittymiä, ja nopeudet vaihtelevat näiden tekniikoiden mukaan.

  1. 4G-nopeudet: 4G-verkossa Moi tarjoaa yleensä hyvin kilpailukykyisiä nopeuksia, jotka riippuvat signaalin voimakkuudesta ja alueen liikenteestä. Yleisesti ottaen 4G-verkossa voit odottaa nopeuksia, jotka vaihtelevat kymmenistä megabitseistä sekunnissa (Mbps) satoihin Mbps:iin.
  2. 5G-nopeudet: Jos olet Moi:n 5G-liittymän käyttäjä alueella, jossa 5G-verkko on saatavilla, voit odottaa vielä nopeampia internetyhteyksiä. 5G:n huippunopeudet voivat olla satoja Mbps:iä tai jopa gigabittejä sekunnissa (Gbps), mutta käytännössä saatava nopeus voi vaihdella verkon kuormituksen, signaalin vahvuuden ja laitteesi ominaisuuksien mukaan. Moi käyttämän DNA:n 5G-verkko tavoittaa laskennallisesti jo noin 96 % suomalaisista, kattavuus ulottuen yli 250 eri paikkakunnalle.
    • Moi 5G verkon kuuluvuus on lähes 100 prosenttia pääkaupunkiseudulla

On tärkeää huomata, että internetin nopeus voi vaihdella eri aikoina ja eri paikoissa. Voit tarkistaa Moi 4G ja 5G verkkojen peittoalueet täältä: https://www.moi.fi/kuuluvuusalue/. Jos sinulla on ongelmia yhteyden nopeuden kanssa, kannattaa ottaa yhteyttä Moi:n asiakaspalveluun, joka voi auttaa selvittämään mahdollisia ongelmia ja tarjoamaan ratkaisuja. Voit myös tehdä nopeustestin internet-yhteydellesi, jotta saat tarkemman käsityksen siitä, millaisia nopeuksia saat juuri sillä hetkellä.

Suomen suurimmat operaattorit

Suomen suurimmat operaattorit ovat Elisa, Telia ja DNA, jotka olivat myös mukana aikaisemmin mainitussa Omnitelen 5G netin nopeus tutkimuksessa 2022 ja Kuluttaja-lehden tutkimuksessa 2020. Moi käyttää DNA:n verkkoa. Alla on esitetty matkapuhelinoperaattorien markkinaosuudet joulukuussa 2022 (Lähde: Yle.fi).

Matkapuhelinoperaattorien markkinaosuudet joulukuussa 2022. Lähde: Liikenne- ja viestintävirasto, grafiikka: Nanna Särkkä / Yle

small-check-mark Vertaa liittymät 1 minuutissa

small-check-mark Mukana vertailussa Suomen suurimmat operaattorit